HERITAGE CORNER” e-TWINNING PROJEMİZ

26.05.2023 193

HERITAGE CORNER” e-TWINNING PROJEMİZ

Okulumuzun kurucusu olduğu “Heritage Corner” projesi, İngilizce Öğretmenimiz Banu Mutafçılar rehberliğinde, 6-E Sınıfı öğrencileri tarafından yürütülmeye devam  ediyor.  Polonya  ve Türkiye’den ortakların bulunduğu  projemiz ile günümüz toplumunda  kültürümüzü, geçmişimizi, geleneklerimizi ve yaşayışımızı yansıtan yöresel yemeklerin, yöresel kıyafetlerin  ve tarihi eserlerin öğrencilerimiz tarafından tanınmasını, bu konuda öğrencilerimizin farkındalık kazanmasını ve öğrencilerimizin daha farklı bir bakış açısına sahip olmasını amaçlamaktayız.  Aynı zamanda öğrencilerimizin, İngilizce konuşma becerilerinizi arttırarak,  yeni web 2.0 araçları kullanmalarına imkan vererek,   uluslararası bir ortamda kendi iletişim, yaratıcı  düşünme, problem çözme yetilerini geliştirme fırsatı buluyorlar. Öğrencilerimiz öncelikle canva programında bir logo ve poster  tasarladılar. Kendilerini tanıtan bir paragraf hazırladılar. Öğrencilerimiz geleneklerimizi anlatan podcast hazırladılar. Yöresel yemeklerden oluşan dijital bir yemek kitabı hazırladılar. İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Çanakkale Troya Müzesine sanal gezi yaparak, bu gezilerden edindikleri bilgilerden oluşan sorular hazırlayarak kahoot ve wordwall programları aracılığıyla birbirlerinin bu iki müze hakkındaki bilgi düzeylerini ölçtüler. Ayrıca öğrencilerimiz yerel kostümlerden oluşan dijital bir dergi hazırladılar, e-Twinning gününü posterler hazırlayarak kutladılar.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023