TALES FROM THE HEART” e-TWINNING PROJEMİZ

26.05.2023 217

TALES FROM THE HEART” e-TWINNING PROJEMİZ

Halk kültüründe masallar, insanlara, özellikle de çocuklara iyi vakit geçirmeleri ve boş zamanlarını değerlendirmeleri, ayrıca iyilik, güzellik, doğruluk gibi bazı değer yargılarının kazandırılması amacıyla verdikleri etkileyici mesajlar ile önemli bir işleve sahiptir. Bu noktadan hareketle, Hırvatistan’daki OŠ “DR. FRANJO TUĐMAN ve ÜMRANIYE NEVZAT AYAZ ANADOLU LİSESİ ile “Tales from the Heart” e-Twinning projesine ortak olduk ve çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Amacımız, öğrencilerimizle empati konusuna dikkat çekmek, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak, farklı alanlarda yardımlaşma duygusunu hissettirmek ve öğrencilerimizle bir masalsı yolculuğa çıkmaktır. Proje danışmanları Banu Mutafçılar rehberliğinde okulumuzdaki yabancı dile ve görsel sanatlara ilgi duyan 6. Sınıf öğrencilerimizden oluşan 4 kişilik  “Tales from the Heart” e-twinning projesinde görevlerini başarıyla yerine getiriyorlar. Öğrencilerimiz öncelikle canva programında bir logo ve poster  tasarladılar. Kendilerini tanıtan bir paragraf hazırladılar. Masallar ile ilgili araştırmalar yaparak, podcast hazırladılar. World Art Day kutlaması için ünlü ressamların ünlü resimlerini tanıtan bir  sanal sergi hazırladılar. Bilinen masalların sonlarını değiştirdiler, masal karakterleri farklı masallarda hayal ederek masalları yeniden kurguladılar. Kendi masallarını yazarak onları farklı dillere çevirdiler. e-Twinning gününü posterler hazırlayarak kutladılar.

26-05-202326-05-202326-05-202326-05-2023